Σύσκεψη των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας με την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, τον δικηγόρο της και τους ανακριτές της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χθες, με σκοπό την ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των ερευνών. Κατά τη σύσκεψη, αφού συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες προέβη στον ένα μήνα που συστάθηκε η ανακριτική ομάδα, για να συνεχίσει τις έρευνες και ανακρίσεις από το σημείο που έμειναν, δόθηκαν οδηγίες για τα επόμενα βήματα. Παρών στη συνάντηση, που είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται, ήταν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, οι γονείς του Θανάση, ο δικηγόρος της οικογένειας Λουκής Λουκαΐδης, ο υπαρχηγός Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, η ανακριτική ομάδα και ο ποινικός ανακριτής Αντώνης Αλεξόπουλος. 

Στη συνάντηση, όπως πληροφορούμαστε, ανταλλάγηκαν απόψεις για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, οι έρευνες θα πρέπει να τερματιστούν σε ένα τρίμηνο. Ωστόσο, επειδή το έγκλημα δεν παραγράφεται, οι έρευνες μπορεί να επεκταθούν όσο χρειαστεί.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι ανακριτές έχουν προβεί στη λήψη αρκετών καταθέσεων, παρέλαβαν τα ρούχα που φορούσε ο 26χρονος Θανάσης την ημέρα που βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας και έχουν προβεί και σε άλλες ενέργειες. Τώρα αναμένεται ότι οι έρευνες θα μπουν στα βαθιά, αφού θα πρέπει, όπως υπέδειξαν στο πόρισμά τους οι ποινικοί ανακριτές Μάτσας και Αλεξόπουλος, να επιχειρήσουν να ταυτίσουν το DNA που βρέθηκε στα ρούχα του Θανάση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθεί γενετικό υλικό από τα άτομα με τα οποία υπηρετούσε τότε στη μονάδα του ο Θανάσης, καθώς και άλλους που ήρθαν σε επαφή με τα ρούχα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όπως έγραψε ο «Φ», στα ρούχα του Θανάση μετά από εξέταση γενετικού υλικού, βρέθηκε DNA τριών αγνώστων προσώπων που δεν έχουν ταυτιστεί ποτέ. Οι ποινικοί ανακριτές στο πόρισμά τους είχαν υποδείξει ως υπόπτους αριθμό προσώπων, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν άτομα που είτε έχουν δώσει μαρτυρία είτε δεν έχουν κληθεί ποτέ. Οι ανακριτές έχουν μεταβεί το διάστημα αυτό και στον αστυνομικό σταθμό Λάνιας, αφού ο θάνατος του 26χρονου είχε θεωρηθεί ως μικροαδίκημα και διατάχθηκε όπως εξεταστεί από τον συγκεκριμένο αστυνομικό σταθμό και όχι από το ΤΑΕ Λεμεσού ως είθισται.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Θανάσης Νικολάου βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το 2005. Ο θάνατός του θεωρήθηκε ως πτώση από ύψος, ενώ 17 χρόνια μετά εξετάζεται φόνος εκ προμελέτης. Η εκταφή οστών του κατέδειξε στραγγαλισμό του και πως έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης σε θαλάσσια περιοχή πριν αφεθεί το άψυχο σώμα του κάτω από το γεφύρι της Άλασσας. Για την υπόθεση έγιναν πέντε συνολικά έρευνες και τρεις θανατικές ανακρίσεις ύστερα από τον ασταμάτητο αγώνα της μητέρας του Αντριάνας Νικολάου, η οποία από την πρώτη στιγμή φώναζε πως κάποιοι δολοφόνησαν το παιδί της, αλλά κανείς δεν την πίστευε.