Καμπάνια υπό τον τίτλο «Η ασπίδα σου το εμβόλιο σου» διοργανώνει η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου, η οποία αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού, για τη σημασία της προστασίας από τη γρίπη και την πνευμονία μέσω του εμβολιασμού.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι η καμπάνια παρουσιάστηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία τονίστηκε η σημασία του εμβολιασμού, ο οποίος έχει ως στόχο την επέκταση της προστασίας σε περισσότερους ανθρώπους.

Επισημάνθηκε δε η αναγκαιότητα για εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, όπως τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, και γενικότερα τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Για την προστασία από τη γρίπη, αναφέρθηκε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο της μείωσης των επιπτώσεων της στην κοινότητα, γι’ αυτό και συστήνεται να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν περιέχει κανένα ζωντανό ιό, γι’ αυτό και η γρίπη είναι αδύνατο να μεταδοθεί μέσω του εμβολίου στα άτομα που εμβολιάζονται.

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ