Στις δικαστικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καταλήξει η διαμάχη μεταξύ τριών πρώην Ρώσων συνεταίρων με φόντο ένα κατάστημα κοσμημάτων στη Λεμεσό, χρέη εκατομμυρίων και ένα διαμάντι 40 καρατίων. 
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, πρόκειται για τον 38χρονο Ντιμίτρι Τσβέτκοβ, ο οποίος μαζί με τους δύο επενδυτές του, Ρουστέμ Μαγδεεβ και Εμίλ Γκαηνουλιν, άνοιξαν στη μαρίνα Λεμεσού κατάστημα της αλυσίδας κοσμηματοπωλείων Graff Diamonds τον Μάιο του 2015. Τα καταστήματα Graff Diamonds ιδρύθηκαν το 1960 από τον Λορενς Γκραφ και την οικογένεια του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μελής Σιακόλας: Το καζίνο θα φέρει 700 εκατ. στην οικονομία
 
Ο Τσβέτκοβ μαζί με την 31χρονη σύζυγό του Ελσίνα Κχάηροβα, ήταν πελάτες των καταστημάτων από το 2011 και φαίνεται να είχαν αρκετά φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Γκράφ και στα πλαίσια αυτά φαίνεται να τους παραχωρήθηκαν τα δικαιώματα δικαιόχρησης της φίρμας για το κατάστημα στη Μαρίνα Λεμεσού.
 
Παρά την αρχικά καλή πορεία του καταστήματος,  η επιχείρηση τελικά έκλεισε μετά από τρία χρόνια λόγω διαφωνιών του Τσβετκοβ με τους άλλους δύο επενδυτές, και ως αποτέλεσμα η εταιρεία Equix που διαχειριζόταν το κατάστημα τέθηκε υπό καθεστώς διαχείρισης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίοι αντίθετοι για μετοχές Ελληνικής-Τρ. Κύπρου
 
Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως στον φάκελο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου περιλαμβάνονται κατηγορίες για απλήρωτα χρέη, άτομα που φέρονται να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, μέχρι και περίπτωση παρεμπόδισης πώληση ενός διαμαντιού 40 καρατίων αξίας 11.8 εκατ. λιρών.
 
Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο του 2017, ένας από τους επενδυτές, ο Μαγδεεβ, ισχυρίστηκε πως ο Τσβέτκοβ του χρωστούσε 12.1 εκατ. λίρες.
 
Ο Τσβέτκοβ αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατέθεσε έφεση λέγοντας πως οι σχέσεις του με τον Μαγδεεβ άρχισαν να χειροτερεύουν όταν είχε οικονομικά προβλήματα. Ο 38χρονος ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μαγδεεβ είχε συνάντηση με επενδυτές το 2017 στην Κύπρο με κάποιο πρόσωπο ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Το ίδιο ισχυρίστηκε και για τον Γκαηνουλιν με τους δύο τελευταίους να αρνούνται κάτι τέτοιο.
 
Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, εκπρόσωπος της Graff ανέφερε ότι “Τον τελευταίο χρόνο, η Graff έχει διακόψει τη σύμβαση και όλες τις συμφωνίες μαζί με την Equix μετά τη δημοσιοποίηση των εσωτερικών διαμαχών και των σχετικών προβλημάτων”.
 
Ο Τσβέτκοβ κατέχει από το 2010 Βρετανική υπηκοότητα και μένει στο Surrey σε μια έπαυλη αξίας 22 εκατ. λιρών. Η σύζυγος του, Ελσίνα, είναι η κόρη του Ρινάτ Κχάηροβ, ο οποίος είναι από τα βασικά μέλη του κόμματος του Ρώσου Προέδρου Βλαδιμίρ Πούτιν.