To Top
22:51 Κυριακή
20 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
«Μαλλιά Κουβάρια» Τορναρίτης, Χαραλαμπίδου, Γ.Ελεγκτής
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ «Μαλλιά Κουβάρια» Τορναρίτης, Χαραλαμπίδου, Γ.Ελεγκτής
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2017, 6:33 μμ

Σφοδρή επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή και της Ειρήνης Χαραλαμπίδου εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, με τους πρώτους να ανταποδίδουν τα «πυρά», σε μια κόντρα που φαίνεται ότι δεν έχει τέλος, γύρω από το θέμα του διορισμού της Σάβιας Ορφανίδου στην ΕΤΕΠ.

Τορναρίτης στον Active: Συγκοινωνούντα δοχεία Γ.Ελεγκτής –Ε. Χαραλαμπίδου

Συγκοινωνούντα δοχεία χαρακτήρισε μιλώντας στον Active 107,4 και 102,5, τη βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και το Γενικό Ελεγκτή, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Αν κάποιος είπε χαρακτηριστικά ερευνήσει όλα τα θέματα που έχει θέσει η κυρία Χαραλαμπίδου υποστηρίζονται από τον κύριο Ελεγκτή και αντιστρόφως ανάλογα. «Να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, τις κοροϊδίες δεν τις αποδέχονται πλέον οι πολίτες. Η κυρία Χαραλαμπίδου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αλληλοϋποστηρίζονται για να βγάζουν θέματα στη δημοσιότητα και όλοι στο τέλος της ημέρας κρινόμαστε από τους πολίτες».

O κύριος Τορναρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε καφενείο όπου βρισκόταν τον ρώτησε μία κυρία, «για ποιο λόγο η κυρία Χαραλαμπίδου επέλεξε στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού για να αναδείξει το θέμα της» και απάντησε μία άλλη κυρία που ήταν δίπλα της «μα είναι προφανέστατος ο λόγος. Επειδή η Σάβια Ορφανίδου ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό και επειδή  στο παρελθόν η Σάβια Ορφανίδου είχε πολιτικές κόντρες με την κυρία Χαραλαμπίδου».

Κληθείς να απαντήσει υπό ποια διαδικασία η κυρία Σάβια Ορφανίδου βρέθηκε στην ΕΤΕΠ, απάντησε πως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες του διορισμού της κυρίας Ορφανίδου. «Δεν είμαι ο Υπουργός Οικονομικών», απάντησε.

Καλά η  κυρία Χαραλαμπίδου έστειλε τη συγκεκριμένη επιστολή στον κύριο Ελεγκτή, διερωτήθηκε ο Νίκος Τορναρίτης συνεχίζοντας, ο κύριος Ελεγκτής δεν γνωρίζει ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν τέτοιου είδους περιπτώσεις κατά δεκάδες, πολύ σοβαρότερες, από ένα απλό λειτουργό ενός υπουργείου, όπως η κυρία Ορφανίδου;

«Γιατί άραγε ο κύριος Ελεγκτής δεν λειτούργησε ως έπρεπε υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον και να αποστείλει άμεσα επιστολές σε όλα τα κόμματα, ζητώντας τους να συμμορφωθούν, όπως έπραξε στην περίπτωση επιδόματος οδηγού του κυρίου Περδίκη και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των υπολοίπων που παίρνουν επίδομα οδηγού. Γιατί ο κύριος Οδυσσέας Μιχαηλίδης στη μία περίπτωση ενήργησε με τον Α’ τρόπο και στην άλλη με το Β’ ;

Διερωτήθηκε επίσης ποιος είναι ο λόγος που έχει στοχοποιηθεί η κυρία Ορφανίδου από την κυρία Χαραλαμπίδου η οποία όπως είπε παίρνει τη ρεβάνς από προεκλογική κόντρα;

Όλοι σημείωσε, γνώριζαν, προεξάρχοντος του κυρίου Ελεγκτή,  ότι για δεκαετίες δημόσιοι υπάλληλοι με μεγαλύτερες κλίμακες από αυτή της Σάβιας Ορφανίδου, συμμετέχουν στα κόμματα. «Την ώρα που έλαβε την συγκεκριμένη καταγγελία,  όφειλε να απευθυνθεί υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, είτε δημόσια, είτε σε όλα τα κόμματα και να τους πει, κύριοι αυτά που γνωρίζατε να τα ξεχάσετε».

Η πατρίδα μας κατέληξε ο Νίκος Τορναρίτης ταράζεται από σοβαρότερα θέματα. Θα ήταν καλό για να εφαρμοστεί πλήρως και η νομοθεσία, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε κόμματα, άμεσα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.
 
Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Παντελής έλλειψη επιχειρημάτων

Για ολίσθημα του πολιτικού λόγου και αήθη επίθεση εναντίον της και του Γενικού Ελεγκτή από το Νίκο Τορναρίτη, έκανε λόγο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Μιλώντας επίσης στον Active 107,4 και 102,5, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε σε έλλειψη επιχειρημάτων και διερωτήθηκε πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποβάθμισε σε επίπεδο καφενείου και κουτσομπολιού ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Εξέφρασε τη θλίψη της για όσα ανέφερε ο κύριος Τορναρίτης και υπεραμύνθηκε του έργου του Γενικού Ελεγκτή και του δικαιώματος άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου από πλευράς των κομμάτων, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες καταγγελίες γίνονταν ανέκαθεν και αναδείκνυαν διαπλοκή και σκάνδαλα.

Απαντώντας στον Νίκο Τορναρίτη για την αναφορά σε συγκοινωνούντα δοχεία, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι: «Ναι υπάρχει συνεργασία δύο έντιμων ανθρώπων που προσπαθούν για το καλύτερο στον τόπο τους που διαβρώθηκε από τη διαφθορά».

Ελεγκτική Υπηρεσία: Σε τόσο χαμηλό επίπεδο δεν μπορεί να γίνεται διάλογος

«Σε τόσο χαμηλό επίπεδο δεν μπορεί να γίνεται διάλογος», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Τορναρίτη στον Active.

«Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τορναρίτης μπορεί να αποστείλει τον κατάλογο παρανομούντων υπαλλήλων, που όπως αναφέρει κατέχει, στον Υπουργό που είναι η αρμόδια αρχή του κάθε υπαλλήλου. Αν επιθυμεί να το πράξει μέσω μας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, όταν λάβουμε τον κατάλογο, να τον προωθήσουμε χωρίς καθυστέρηση για διερεύνηση στην αρμόδια αρχή, όπως πράττουμε πάντα», αναφέρεται.

Τέλος, προστίθεται, «για την ουσία του θέματος, που αφορά τόσο τη διαδικασία απόσπασης όσο και την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από τη συγκεκριμένη λειτουργό, η Υπηρεσία μας κατέγραψε τις θέσεις της στις ανακοινώσεις της με χθεσινή και προχθεσινή ημερομηνία. Όσος αποπροσανατολισμός και αν επιχειρηθεί, είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η νομοθεσία θα εφαρμοστεί και θα υπάρξει η αναγκαία λογοδοσία».

  Άντρη Δανιήλ   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.