To Top
10:31 Παρασκευή
13 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Ο Τζο και άλλες ιστορίες της ζούγκλας
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Ο Τζο και άλλες ιστορίες της ζούγκλας
  11 Νοεμβρίου 2019, 10:00 πμ  
*Είναι θλιβερή η εικόνα της πολιτικής ζωής του τόπου τις τελευταίες μέρες. Το θέμα των πολιτογραφήσεων είναι μια ακόμη ευκαιρία να αντιληφθούν όλοι όσοι δεν κοιμούνται και ξυπνούν με κομματικές παρωπίδες, πόσο χάος χωρίζει κόμματα και πολιτικούς από τους άλλους Κύπριους.
 
Ας λένε ό,τι θέλουν στα τηλεοπτικά πάνελ και στις ραδιοφωνικές συζητήσεις οι εκπρόσωποι του κομματικού συστήματος. Η ουσία δεν είναι αν αυτή η κυβέρνηση τα σκάτωσε με τις πολιτογραφήσεις που έκανε, ή αν η περασμένη κυβέρνηση τις έκανε πιο προσεκτικά ή αν η επόμενη τις κάνει με πιο αυστηρά κριτήρια. Η ουσία είναι ότι από τη στιγμή που σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος (τουλάχιστον το κομμάτι του που κινείται μονίμως και εναλλάξ στις παρυφές της εξουσίας και τρέφεται από αυτήν) ενέκρινε την πρακτική αυτή για να τα παίρνουμε από τους ξένους λεφτάδες, ουδείς νομιμοποιείται να παριστάνει σήμερα τον έκπληκτο ή τον εξοργισμένο.
 
*Έκπληκτος και εξοργισμένος δικαιούται να είναι όποιος έλεγε εξ αρχής ότι η έννοια του πολίτη ενός τόπου δεν είναι θέμα εκατομμυρίων, τραπεζικών λογαριασμών, μεγέθους παλατιών ή δημοσιονομικών βελτιώσεων. Ο πολίτης που ένιωθε άβολα να βλέπει ή να ακούει τον κάθε δισεκατομμυριούχο από το τέρμα Θεού να γίνεται δεκτός εν χορδαίς και οργάνοις ως Κύπριος επειδή μας τα έσταζε, να το καταλάβω να νιώθει λίγο άβολα σήμερα που (ξανα)ακούγεται η Κύπρος διεθνώς ως μάνα της κομπίνας. Αλλά που να πάρει, να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι κομματικοί ταγοί είναι άνω ποταμών.
Δηλαδή, θέλουν οι σημερινοί κριτές της νυν κυβέρνησης να πιστέψουμε ότι αν στη θέση της ήταν αυτοί ή άλλοι, θα όρθωναν ανάστημα κατά του φιλάρα του Τζο ή των κοντοχωριανών της Καμπότζης; Ή (ακόμα χειρότερα) θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτοί χειρίζονταν το θέμα με τρόπο που δεν άνοιγε μύτη ή που τους ξαπόστελναν στο καλό ανακαλύπτοντας γκρίζες ζώνες στις αιτήσεις τους; Ή μήπως οι σημερινοί κυβερνώντες φαίνονται σοβαροί στα μάτια του απλού ανθρώπου όταν υπαινίσσονται ότι αυτοί ενεργούν καλύτερα από τους πρώην;
 
*Στις επίσημες κομματικές δηλώσεις και στα σούρτα φέρτα βουλευτών και κομματικών στελεχών σε τηλεοράσεις, αυτό προφανώς συμβαίνει. Στην πραγματική ζωή, αυτό που συμβαίνει είναι ότι όλοι είχαν εξ αρχής την ίδια αντίληψη και την ίδια μεθοδολογία επί του θέματος: Φέρτε μέσα τους κροίσους να γεμίσουμε τα ταμεία.
Το θέμα ήταν σε ποιόν θα κάτσει η μπίλια της στραβής. Αυτός θα προσπαθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και οι άλλοι θα καμώνονται τους ηθικούς της υπόθεσης.
 
*Γι’ αυτό ας μας παρατήσουν άπαντες οι πολιτικοί ήσυχους με τις αναμασημένες βλακείες τους. Αυτό που πραγματικά θα άξιζε και θα ωφελούσε την Κύπρο, είναι να φορολογήσουν και τις χειρουργικές επεμβάσεις του Τζο για να αλλάξει φάτσα. Αν αληθεύουν οι διεθνείς πληροφορίες για το εύρος τους, θα χεστούμε στα ευρώ.
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...