To Top
00:26 Παρασκευή
20 Απριλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Ύφος και ήθος προεκλογικής «μάχης»
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ "Φ" Ύφος και ήθος προεκλογικής «μάχης»
  11 Νοεμβρίου 2017, 9:38 πμ  

Η συνεχιζόμενη προεκλογική αντιπαράθεση δεν πλήττει πλέον μόνο προσωπικά τους «αντιδικούντες» τηλεοπτικά και με δηλώσεις. Δεν αφορά η φθορά και απαξίωση μόνο σ’ όσους εκφέρουν λόγο έξω από λογικά και καθαρά επιχειρήματα, αλλά προβάλλουν άποψη, επιθετική ή ανοίκεια που δεν επιβεβαιώνει τον αναγκαίο πολιτικό πολιτισμό. Ήδη δυστυχώς, όλη αυτή η αντιδικία, στην υπερβολή της και επί παντός θέματος, πλήττει την ίδια την υπόσταση του κράτους που εμφανίζεται ότι βρίσκεται υπό κατάρρευση, γιατί τα κόμματα και οι θεσμοί του, έχουν δια των οξυτάτων αντιπαραθέσεων, τρωθεί ανεπανόρθωτα. Τούτο μάλιστα αναφορικά με το υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή κράτος μας, που πλέον υπό την αυταπάτη αυτή και χωρίς συνοχή λαού και κράτους, χωρίς δηλαδή τη συμβολή όλων, δεν θα έχει δυνατότητα ανατροπής των σχεδίων της Άγκυρας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η κάθε ευγενής φιλοδοξία ατομική ή κομματική, για να επιτευχθεί η συνέχιση ή αλλαγή στην κρατούσα μορφή διακυβέρνησης του τόπου, δεν μπορεί να προωθείται χωρίς προγενέστερη ανάληψη, αντικειμενικά, της ευθύνης για τα τόσα λάθη διέπραξε η πολιτική εξουσία και/ή ξεχωριστά το κάθε κόμμα, για την δυσμενέστατη κατάσταση που περιήλθε το μέλλον και η πολιτική επιβίωση του τόπου και κατ’ επέκταση του ίδιου του νόμιμου λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το δικαίωμα της άποψης και της ελεύθερης διατύπωσης γνώμης, είναι προφανώς απόλυτα σεβαστό, όμως η διατύπωση της διαφορετικής άποψης, δεν μπορεί να έχει τη μορφή της προσβλητικής αντιπαλότητας που εμφανίζεται καθημερινά, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και με ανακοινώσεις, ενώπιον του κυρίαρχου λαού.
Η προεκλογική περίοδος το Φεβρουάριο του 2018 θα καταστεί παρελθόν. Τότε θα διαπιστωθεί πόσο βαθιά πληγωμένη και μειωμένη κατά το κύρος θα είμαστε ως, λαός, πολιτική και κράτος. Συνεπώς ενόσω διαρκεί ο προεκλογικός αγώνας, θα πρέπει να είναι περίοδος υπεύθυνων δηλώσεων και εξαγγελιών που δεν θα πλήττουν το κύρος του κράτους και που θα εμπεριέχουν το στοιχείο της συνέπειας και της πραγμάτωσης των υποσχεθέντων και όχι να αποτελούν απλώς υποσχέσεις χωρίς περιεχόμενο και μη πραγματοποιήσιμες. Κύρια δεν πρέπει να έχουν πλήξει καταστρεπτικά την ενότητα, ενώ πρέπει να εμπεριέχουν αντί χαρακτηρισμούς ανοίκειους και προσβλητικούς, καθαρές θέσεις που να μην αποτελούν, ούτε ανταπόδοση ύβρεων,αλλά ούτε να είναι απλή λαϊκίστικη τοποθέτηση χάριν εντυπωσιασμού.
Ο κυρίαρχος λαός έχει βιώσει από ταδιαχρονικά σφάλματα της ηγεσίας του, σοβαρότατα και ανεπανόρθωτα πλήγματα οικονομικά αλλά και σ’ ότι αφορά το πολιτικό μέλλον του τόπου έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια και τις κενές ουσίας υποσχέσεις. Αναζητεί λοιπόν υπευθυνότητα και περίσκεψη σ’ ότι αφορά τη διαφύλαξη, μιας τόσο αναγκαίας για την ενίσχυση της Κρατικής μας οντότητας, ενότητας και ενός αρραγούς μετώπου διεκδίκησης του δικαίου και των δικαιωμάτων μας. Ενότητα που θα αποτελέσει το κύριο εμπόδιο στην επιβολή της προκλητικής επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας.
Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, ας αποτελέσουν αφορμή που θα ενώνει την κάθε πολιτική – κομματική ενέργεια και δράση, χάριν του συμφέροντος κράτους και λαού, ώστε να μην μπορεί η Τουρκία να επιβάλει όσα επιθυμεί. 

*Δικηγόρος.

  Ανδρέας Σ. Αγγελίδης   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.