Ως άλυτος γρίφος παραμένει η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές σε σχέση και με το αίτημα των δύο στελεχών της Διεύθυνσης για μετακίνησή τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία. 

Η τοποθέτηση αναπληρωτή διευθυντή Φυλακών μέλους της Αστυνομίας δεν φαίνεται να έγινε για λίγες ημέρες, αφού όπως όλα δείχνουν το θέμα θα αφεθεί να περάσουν οι εκλογές ώστε να το χειριστεί η νέα Κυβέρνηση και ο όποιος νέος υπουργός Δικαιοσύνης διοριστεί. 

Ο διορισμός στις 11 Ιανουαρίου του βοηθού αστυνομικού διευθυντή επαρχίας Αμμοχώστου Ιωάννη Καπνουλλά, ως αναπληρωτή διευθυντή Φυλακών μέχρι τη λήξη της άδειας ασθενείας την Άννας Αριστοτέλους την ερχόμενη Παρασκευή, φαίνεται ότι θα επεκταθεί. Αναμένεται ότι η κ. Αριστοτέλους θα εξεταστεί εκ νέου από γιατρό και θα αξιολογηθεί η κατάστασή της. Στην περίπτωση που παραταθεί η άδεια ασθενείας της τότε θα παραμείνει προσωρινά στο τιμόνι των Φυλακών ο κ. Καπνουλλάς. Σημειώνεται ότι με άδεια ασθενείας βρίσκεται και η αρχαιότερη ανώτερη λειτουργός των φυλακών Αθηνά Δημητρίου.

Την ίδια ώρα, αναπάντητο παραμένει το αίτημα της κ. Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού των Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου για μετακίνησή τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Ούτε και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης πήρε απάντηση στην επιστολή του με την οποία ζητούσε όπως οι δύο ανώτερες λειτουργοί αποσπαστούν στην Υπηρεσία του. 

Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό κατά το οποίο φαίνεται να αφήνεται να διαρρεύσει ο χρόνος ώστε να μεσολαβήσουν οι Προεδρικές εκλογές και το θέμα να τύχει χειρισμού από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν αποκλείεται πειθαρχική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι των Αριστοτέλους και Δημητρίου ετοιμάζονται για τη διπλή κίνησή τους ύστερα και από την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην ποινική δίωξη του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, όπως εισηγείτο ο ποινικός ανακριτής στο πόρισμά του, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Από τη μια, οι δικηγόροι της Διεύθυνσης των Φυλακών ετοιμάζονται να καταχωρήσουν ιδιωτική ποινική υπόθεση κατά του Μιχάλη Κατσουνωτού και από την άλλη, να καταθέσουν προσφυγή στο ΕΔΑΔ κατά της Δημοκρατίας για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όσον αφορά στην ιδιωτική ποινική υπόθεση, επειδή αυτή θ’ αφορά πλημμέλημα δεν απαιτείται εκ των προτέρων άδεια του Γενικού Εισαγγελέα, ωστόσο έχει το δικαίωμα να διακόψει τη δίωξη.