O τέως διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός έχει μεν απαλλαχθεί από τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, αναφορικά με τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών, εντούτοις στο μικροσκόπιο αναμένεται να τεθεί η ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από πλευράς του, μετά και από τη λήψη του φακέλου της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στο philenews ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, η Άστυνομία παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή τον φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος περιλαμβάνει μαρτυρικό υλικό με καταθέσεις και αναμένεται να αρχίσει η μελέτη του είτε από το νομικό τμήμα της Αστυνομίας είτε από αξιωματικό, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτοιμος να λύσει τη σιωπή του ο Μιχάλης Κατσουνωτός

Εξήγησε ότι αν από τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού διαφανεί η ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων, τότε θα οριστεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ερευνών λειτουργός, ο οποίος πρέπει είναι ανώτερος σε βαθμίδα αξιωματικός από τον εμπλεκόμενο, ούτως ώστε να διερευνήσει την υπόθεση με τη λήψη καταθέσεων.

Ανέφερε ακόμη ότι γενικότερα σε περιπτώσεις διερεύνησης ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, ο ερευνών λειτουργός πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνα μέσα σε 30 μέρες, αλλιώς αν δεν καταστεί εφικτό να ολοκληρώσει τη διερεύνηση μέσα στο εν λόγω χρονικό διάστημα, δίνεται παράταση.

Επεσήμανε, καταληκτικά, ότι στις ίδιες περιπτώσεις διερεύνησης ανώτερων αξιωματικών, εάν ο ερευνών λειτουργός διαπιστώσει τη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, τότε με βάση τα βήματα της διαδικασίας, η Υπουργός Δικαιοσύνης διορίζει τριμελή επιτροπή, η οποία και προχωρά στην εκδίκαση της υπόθεσης.