Για τις αμοιβές των χειρουργικών επεμβάσεων και την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ των νοσηλευτηρίων που εντάχθηκαν στο Γενικό Σύστημα Υγείας, διαμαρτύρονται στον «Φ» οι διευθυντές και γυναικολόγοι του Ιατρικού Κέντρου Λεμεσού, Ανδρέας Πανταζής και Ανδρέας Θεοδούλου.

Σκοπός, σημειώνουν, που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ, είναι για να προσφέρουν στον Κύπριο πολίτη και φορολογούμενο, μια αξιοπρεπή και καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ωστόσο, το πρόβλημα όπως επισημαίνουν είναι «πως το ίδιο το σύστημα Υγείας έχει δημιουργήσει ανισότητες και διακρίσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός».

Όπως επεξηγούν, τα νοσηλευτήρια αμείβονται από τον ΟΑΥ για την ίδια ιατρική πράξη με διαφορετικό ποσό το ένα από το άλλο, ενώ ακόμη και ο ίδιος γιατρός που θα προβεί σε χειρουργείο σε διαφορετικό νοσηλευτήριο, θα πάρει άλλη αμοιβή. Μάλιστα, οι ίδιοι οι διευθυντές, διερωτώνται αν το νοσηλευτήριό τους υστερεί σε ιατρικό μηχανισμό ή αν οι 16 γιατροί που εργάζονται σε αυτό είναι υποδεέστεροι.

Οι δρ Πανταζής και δρ Θεοδούλου, καλούν τον ΟΑΥ να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει, ενώ ζητούν για την ίδια ιατρική πράξη να καθοριστεί ισόποση τιμή για όλα τα νοσηλευτήρια. «Δεν είναι σωστό ούτε αποδεκτό να υπάρχει αυτή η διάκριση αλλά και αυτός ο ανταγωνισμός», αναφέρει ο δρ Πανταζής.

Λόγω αυτής της κατάστασης, οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν σε ενέργειες για να επιλυθεί το όλο ζήτημα. Είναι αποφασισμένοι, υπογράμμισαν, να προβούν από την ερχόμενη Τρίτη σε διαμαρτυρία όλοι οι ιατροί του κέντρου, έξω από τα γραφεία του ΟΑΥ μέχρι να εισακουστούν. Ο δρ Θεοδούλου σημείωσε, επίσης, πως «δεν πρόκειται να ανεχτούμε ανισότητες και αδικίες εις βάρος ιατρών και των ασθενών μας». Πρόκειται για τη δεύτερη κλινική στη Λεμεσό που διαμαρτύρεται για τις αμοιβές στις ιατρικές πράξεις.