To Top
09:07 Τρίτη
10 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Ανέλαβε ο Προδρόμου: «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις»
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Ανέλαβε ο Προδρόμου: «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις»
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2019, 3:56 μμ
Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, παραδίδοντας τη «σκυτάλη» του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Κατά την επίσημη τελετή παράδοσης/παραλαβής, ευχήθηκε στον κ. Προδρόμου «κάθε επιτυχία» για το νέο του έργο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εργαστεί για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά και για όλα τα ζητήματα του Υπουργείου.
 
Ο Κώστας Χαμπιαούρης, που διορίστηκε Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή και υπογράμμισε ότι όλοι στο Υπουργείο Παιδείας θα στηρίξουν την προσπάθειά του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με τη σειρά του, ο Πρόδρομος Προδρόμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και χαρακτήρισε τιμή την ανάληψη του συγκεκριμένου Υπουργείου. Όπως ανέφερε, νιώθει διπλό το βάρος και την ευθύνη, γιατί αφενός πρέπει να υλοποιήσει το συγκροτημένο σχέδιο εκπαιδευτικής πολιτικής του Προέδρου Αναστασιάδη και αφετέρου σε όλη τη ζωή του πίστευε πως η εκπαίδευση είναι η ελπίδα αλλά και η προβολή του μέλλοντός μας.
 
«Προέρχομαι από οικογένεια εκπαιδευτικών, μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η εκπαίδευση ήταν μέτρο και η παιδεία αξία», εξήγησε.
 
Αναφέρθηκε δε σε ανάμεικτα αισθήματα καθώς αναλαμβάνει το Υπουργείο από τον Κώστα Χαμπιαούρη, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του για τη δική του προσπάθεια στο δύσκολο έργο του ΥΠΠΑΝ.
 
Εξέφρασε ετοιμότητα να συνεργαστεί με όλο το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ιδιαίτερα με τον Γενικό Διευθυντή.
 
«Η Κύπρος, η χώρα μας, ξεμύτισε στον 20ό αιώνα χάρη στην εκπαίδευση, η Κύπρος έκανε πράξη τη διδαχή ή τον θρύλο του Κοσμά του Αιτωλού που έβαζε τα σχολεία πιο μπροστά ακόμα και από τις εκκλησίες» είπε, τονίζοντας τη σημασία του συγκεκριμένου Υπουργείου.
 
Καταλήγοντας, ο Πρόδρομος Προδρόμου, μίλησε για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τις κοινωνικές οργανώσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
 
Συγχαρητήρια από Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης
 
Τον  Πρόδρομο Προδρόμου για τον διορισμό του ως νέο Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, συγχαίρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και του εύχεται καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
 
«Ευελπιστούμε σε μία αγαστή και αποδοτική συνεργασία για το καλό των δικών μας παιδιών και του δημόσιου σχολείου. Είμαστε σίγουροι ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή για να ακούσει τις θέσεις και τις ανησυχίες των γονιών.  Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συνεργαστούμε και με τον νέο Υπουργό, όπως κάναμε και με τους προκατόχους του, για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας την παιδεία που τους αξίζει», αναφέρει η Συνομοσπονδία, σε ανακοίνωση της.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι αναμένει σύντομα συνάντηση μαζί με τον κ. Προδρόμου για γνωριμία και συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τα παιδιά.
 
«Ευχαριστούμε τον τέως ΥΠΠΑΝ, Δρ Κώστα Χαμπιαούρη, για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε, για το ενδιαφέρον του προς τους Οργανωμένους Γονείς, αλλά και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στα λιμνάζοντα νερά του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Στο διάστημα των δύο ετών που ήταν στο τιμόνι του Υπουργείου έχει επιλύσει πολλά και σημαντικά θέματα τα οποία υπήρξαν διαχρονικά αιτήματα των Οργανωμένων Γονιών και είναι προς όφελος μαθητών των γονιών και έχει βάλει τις βάσεις για επίλυση πολλών άλλων. Ευχόμαστε στον Δρ Χαμπιαούρη κάθε επιτυχία στη νέα του θέση και κάθε προσωπική ευτυχία», καταλήγει.
 
Πηγή: Philenews
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...