To Top
02:43 Τετάρτη
20 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Φωστήρες στο Παιδείας, για κλείστε τα κλιματιστικά να νιώσετε το καμίνι…
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" Φωστήρες στο Παιδείας, για κλείστε τα κλιματιστικά να νιώσετε το...
  13 Ιουνίου 2018, 10:58 πμ  

Αυτή η ιστορία με τους εκπαιδευτικούς έχει παραπάει. Ακούς εκεί να απαιτούν κλιματιστικά στις αίθουσες διδασκαλίας. Πάτε καλά άνθρωποί μου; Από πού και ως πού; Μήπως νομίζετε ότι βρίσκεστε στη Σαχάρα; Ή ότι εργάζεστε σε κανένα φούρνο; Τι εξωφρενικές απαιτήσεις είναι αυτές; Μια χαρά σας τα είπε ο κύριος προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας. Δεν τον γνωρίζω, αλλά απ’ όσα είπε, μου φάνηκε για ατσίδα.
 
Μην παίρνετε θάρρος επειδή δεν βγήκε ο Χαμπιαούρης να σας αποστομώσει. Απλώς, ο άνθρωπος είχε δεξιωθεί προψές τους συναδέλφους, που ασχολούνται με το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ. Παρασύρθηκε και τους τραγούδησε. Δεν είναι και επαγγελματίας, οπότε βράχνιασε. Γι’ αυτό δεν βγήκε να σας κατσαδιάσει. Άλλωστε, όπως θα θυμάστε, στην περίπτωση του θέματος εγκατάστασης ταρτάν στα σχολεία, είχε απαντήσει με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι οι προηγούμενες γενιές είχαν μεγαλώσει με το πρέμιξ! Κάτι ανάλογο θέλετε να σας πετάξει και τώρα; Μήπως κάποιος από εσάς είχε κλιματιστικό στην τάξη όταν ήταν μαθητής;
 
Όμως, ο κ. Μαραγκός σας διέλυσε. Ατράνταχτα επιχειρήματα ο άνθρωπος. Σας εξέθεσε πρώτα, λέγοντας ότι δεν σκέφτεστε καθόλου τους μαθητές. Θα μπαινοβγαίνουν στις τάξεις και θα αλλάζουν συνεχώς θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να αρρωστούν. Ήταν και ιατρικώς μελετημένος ο άνθρωπος. Σας είπε για ψύξεις, βήχα, ρινίτιδα. Γι’ αυτό, φροντίζουν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου να κρατούν σταθερούς τους θερμοστάτες σας. Σαραντάρια ακατέβαστα και Μάιο και Ιούνιο και Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Έτσι θα συνηθίσετε και δεν σας ενοχλούν οι καύσωνες Ιούλιο και του Αύγουστο!
 
Τώρα που το σκέφτομαι, είστε και απίστευτα αχάριστοι. Φροντίζουν οι άνθρωποι να κάνετε, εντελώς δωρεάν, σάουνα σε μόνιμη βάση και έχετε και παράπονο; Ξέρετε πόσα θα σας κόστιζε σε ιδιωτικά γυμναστήρια, ώστε να διατηρείτε τη σιλουέτα σας ενόψει παραλιών;
 
Όσο για το επιχείρημά ότι τώρα κινδυνεύετε από θερμοπληξία, είναι άκρως ανεδαφικό. Σας άδειασε κι εδώ ο Μαραγκός. Σας υπενθύμισε ότι τους κρίσιμους μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) δεν εργάζεστε. Ως γνωστόν, Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι θερμοκρασίες στην Κύπρο θυμίζουν κάτι από Φινλανδία και Αγγλία! Ακόμη, όμως, και αν τύχει (λέμε τώρα) να έχει καμιά ψηλή θερμοκρασία αυτούς τους μήνες, σας το είπε ξεκάθαρα: Οι καυτές ώρες της ημέρας είναι 3 - 5 μ.μ.!!! Τότε εσείς είστε αραχτοί στο σπίτι σας. Όπως επίσης είναι γνωστόν, στο νησί μας μεταξύ 11 π.μ. – 1 μ.μ. κυκλοφοράμε με ζακέτες!!!
 
Ναι, κάνουμε πλάκα, αγαπητοί φίλοι. Διότι κάποιοι πασχίζουν οργανωμένα –και απεγνωσμένα- σε αυτό τον τόπο να μας τρελάνουν. Βεβαίως, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας είναι ο ίδιος που είχε ισχυριστεί ότι σε όλες τις χώρες τα γήπεδα στα σχολεία είναι από πρέμιξ. Για να ανακαλύψουμε ότι, μάλλον, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα που διατηρεί ακόμη το πρέμιξ ενώ οι υπόλοιπες έχουν ταρτάν. Οπότε τώρα, που επιμένει ότι τα κλιματιστικά είναι επικίνδυνα και αχρείαστα, ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσο αξιόπιστοι είναι οι ισχυρισμοί του.
 
Μάθετε λοιπόν, φωστήρες του υπουργείου Παιδείας, ότι ιδιωτικά σχολεία στην Κύπρο διαθέτουν κλιματιστικά. Μάθετε ακόμη, πως όταν σε 100 λυόμενες τάξεις (μα έχουμε ακόμη τέτοιες, κύριοι Χαμπιαούρη και Γεωργιάδη;) υπάρχουν κλιματιστικά και οι μαθητές δεν αρρωστούν, τότε το επιχείρημα που επικαλείστε ονομάζεται «κοροϊδία». Μάθετε ακόμη, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών στα σπίτια τους έχουν ολημερίς αναμμένα τα κλιματιστικά. Και, προφανώς, μπαινοβγαίνουν. Άρα, προφανώς, τα έχουν συνηθίσει. Πριν και πάνω απ’ όλα, προσπαθήστε να ελέγξετε εσείς μικρά παιδιά, όταν οι φούρνοι στα οποία τα έχετε, τα μετατρέπουν σε ατίθασα και αντιδραστικά. Το δοκιμάσατε ποτέ;
 
Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμύθι, όπου τα πάντα σ’ αυτό τον τόπο αντιμετωπίζονται σαν μαύρο ή άσπρο. Υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις ξέρετε… Στα πάντα μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα και έλεγχος. Αν, βεβαίως, θέλετε. Ποιος είπε ότι τα κλιματιστικά πρέπει να δουλεύουν όλη μέρα στα σχολεία; Μπορεί να ανάβουν τις τελευταίες ώρες από 11 π.μ. - 1 μ.μ. όταν οι θερμοκρασίες μετατρέπουν τις αίθουσες σε καμίνια. Μπορεί το μάθημα της γυμναστικής να γίνεται τις πρώτες ώρες ώστε να μην περνούν αμέσως στα κλιματιστικά ή στις τελευταίες, ώστε αμέσως μετά να σχολνάνε.
 
Μπορεί ακόμη να τεθεί αυστηρό πρόγραμμα συντήρησης των κλιματιστικών ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μικροβίων. Πολλά μπορεί να γίνουν αν υπάρχει ενδιαφέρον. Επειδή, όμως, οι φωστήρες του υπουργείου Παιδείας είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν θέλουν, μια επιλογή απομένει σε εκπαιδευτικούς και οργανωμένους γονείς. Πηγαίνετε αύριο να καταλάβετε το Υπουργείο. Κλείστε τους τα κλιματιστικά από το πρωί μέχρι τις 2.30 μ.μ.. Αν αντέξουν να εργαστούν –χωρίς να λιώσουν- τότε αποσύρετε κι εσείς το αίτημά σας. Ιδού η Ρόδος, κύριε Μαραγκέ και κύριε Χαμπιαούρη…
 
 

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.