Σε δίκη για τις 12 Ιουνίου, παραπέμφθηκε ο 29χρονος Τούρκος υπήκοος ο οποίος προσπάθησε προχθές να εισέλθει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές παράνομα κτυπώντας τρεις αστυνομικούς.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αναφορικά με υπόθεση επίθεσης εναντίον τριών αστυνομικών στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε από αστυνομικούς σε δικαστή και ζήτησε νομική αρωγή, ενώ δεν απάντησε σε κανένα από τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του και αφορούν μεταξύ άλλων, σε παράνομη μετανάστευση, παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και επίθεσης σε όργανο τήρησης της τάξης.

Αφού η υπόθεση καταχωρίσθηκε της δόθηκε πρώτη ημερομηνία εμφάνισης, ενώ παράλληλα το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση. Κατά τη χθεσινή διαδικασία ο κατηγορούμενος πλέον 29χρονος δεν έπρεπε ν’ απαντήσει στις εναντίον του κατηγορίες, κάτι που θα γίνει στις 12 Ιουνίου.

Ο 29χρονος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έκλαιγε, ενώ είπε πως σκοπός του ήταν να έρθει στις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να ζητήσει άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το επεισόδιο συνέβη προχθές στις 3.30 μ.μ. όταν ο 29χρονος επιδίωξε να περάσει παράνομα πεζός από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, δείχνοντας την τουρκική του ταυτότητα στα μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σημείο ελέγχου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων του, από λειτουργό του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι αυτός δεν είχε το δικαίωμα διέλευσης στις ελεύθερες περιοχές. Τότε οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται να διέλθει καθότι δεν κατείχε άδεια.

Τότε αυτός παρέμεινε για λίγο στη νεκρή ζώνη και αφού πήρε φόρα, επιτέθηκε τρέχοντας σε τρεις επί καθήκοντι αστυνομικούς, δύο γυναίκες και έναν λοχία. Η μια εκ των γυναικών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαγνώστηκε ότι υπέστη ρήξη ώμου. Ο 29χρονος καταδιώχθηκε από τέταρτο αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και συνελήφθη λίγα μέτρα πιο μακριά από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.