To Top
15:23 Δευτέρα
20 Ιανουαρίου 2020
philenews insider
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Capital.gr
ΜΑΖΙ ΜΕ
Forbes
insider banner
Επόμενο
Προηγούμενο
Trust Insurance: Συνεργασίες μόνο αν ηγηθούμε
ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ • Trust Insurance: Συνεργασίες μόνο αν ηγηθούμε
  12 Δεκεμβρίου 2019, 2:50 μμ  

H ασφαλιστική εταιρεία Trust Insurance κατάφερε να εδραιωθεί για τα καλά στην κυπριακή αγορά κατακτώντας την τρίτη θέση όσον αφορά το µερίδιο αγοράς στις ασφάλειες γενικού κλάδου. Με οικονοµική ευρωστία και δείκτη φερεγγυότητας 145% καθίσταται από τις πλέον ισχυρές ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Χρίστος Χριστοδούλου αναλύει τα επιτεύγµατα της Trust αλλά και τις γενικότερες προκλήσεις του ασφαλιστικού τοµέα. Απαντά στο ερώτηµα εάν η εταιρεία ενδιαφέρεται για εξαγορές άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ αποκαλύπτει πως η Trust ετοιµάζεται για αύξηση κεφαλαίου πριν το τέλος του έτους ύψους 8 εκατ. ευρώ, µε στόχο την υλοποίηση δέκα φιλόδοξων σχεδίων. 

Η Trust είναι από τις λίγες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο που χαίρει της στήριξης ενός µεγάλου διεθνούς οµίλου όπως η Nest. Πιστεύετε πως αυτό αποτελεί µία επιπλέον εξασφάλιση για την εταιρεία και τους πελάτες της; 

Πράγµατι. Η Trust αποτελεί µέλος της µεγάλης και οµολογουµένως εύρωστης οικογένειας της Nest κι έτσι έχει την ευκαιρία να αξιοποιεί την επιχειρηµατική τεχνογνωσία, εµπειρία αλλά και το δίκτυο του οµίλου Nest. Πρέπει όµως να αναγνωρίσουµε ότι η Trust στέκει στα δικά της πόδια. Με ενεργητικό πέραν των €68 εκατοµµυρίων, καθαρά κεφάλαια ύψους €24 εκατοµµυρίων και δείκτη φερεγγυότητας 145%, καθίσταται µια από τις πλέον δυνατές ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο. Αυτή η οικονοµική ευρωστία θα ενισχυθεί ακόµη περισσότερο µε αύξηση κεφαλαίου, που προγραµµατίζουµε να γίνει πριν το τέλος του έτους, γύρω στα €8 εκατοµµύρια, έτσι ώστε η εταιρεία να µπορέσει να υλοποιήσει δέκα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης χωρίς να επηρεάζεται ο δείκτης φερεγγυότητάς της.  Αυτή η ενέργεια αποδεικνύει έµπρακτα την εµπιστοσύνη των µετόχων στην εταιρεία, αλλά και τη σηµασία που έχει να απολαµβάνεις τη στήριξη ενός µεγάλου οργανισµού.  
Οφείλω να ξεκαθαρίσω όµως, ότι στον ασφαλιστικό τοµέα οι ξένοι επενδυτές πάντα ήταν µέρος της βιοµηχανίας, αφού οι ασφαλιστικές εργασίες διεξάγονται µε τον ίδιο τρόπο σε διεθνές επίπεδο, εποµένως είναι πιο εύκολο να υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Υπάρχουν όµως και τοπικές επενδύσεις. Μπορώ να πω ότι µεταξύ ξένων και Κύπριων επενδυτών υπάρχει ισορροπία. Το ουσιαστικό, ωστόσο, είναι ότι η ασφαλιστική βιοµηχανία (απ’ όπου και αν προέρχονται τα κεφάλαιά της) συµβάλλει θετικά στην ανάπτυξη και ευηµερία της οικονοµίας του κάθε τόπου. Στην Κύπρο, το 2018, είχαµε ανάπτυξη 7% και συνολικά ασφάλιστρα που πλησίασαν τα €900 εκατοµµύρια, ποσοστό αντίστοιχο του 4% του ΑΕΠ, ενώ πληρώθηκαν σε αποζηµιώσεις, δηλαδή δόθηκαν πίσω στην κοινωνία, €500 εκατοµµύρια και οι επενδύσεις υπό διαχείριση έφθασαν τα €2,8 δισ.

Χρειάζεται η ασφαλιστική βιοµηχανία στην Κύπρο κι άλλους ξένους  θεσµικούς επενδυτές; 
Σίγουρα. Κάθε οικονοµία πρέπει να καλωσορίζει νέα κεφάλαια. Ειδικά από το εξωτερικό, γιατί αυτό τονώνει την εγχώρια οικονοµία. Κι αυτό σαφώς επεκτείνεται πέραν του ασφαλιστικού τοµέα, εφόσον επωφελούνται όλοι. Τώρα, αν µε την ερώτησή σας εννοείτε πώς επηρεάζονται οι κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες από τις ξένες επενδύσεις, η απάντηση είναι θετικά. Ο υγιής ανταγωνισµός πάντα βοηθά στην εξέλιξη και αναβάθµιση των υπηρεσιών.  
Την ίδια στιγµή, αν θέλουµε πραγµατικά να είµαστε ανταγωνιστικοί σ’ ένα εναρµονισµένο ευρωπαϊκό περιβάλλον και µια οικονοµία σε περιβάλλον παγκοσµιοποίησης, πρέπει να δούµε τις ευκαιρίες που παρέχει η Ε.Ε. και να δραστηριοποιηθούµε σ’ αυτή τη µεγάλη αγορά, ώστε ν’ ανταγωνιστούµε επάξια τις µεγάλες εταιρείες. Με τις νέες νοµοθεσίες και κανονισµούς δεν µπορεί να υπάρξει πλέον προστατευτισµός του µικρότερου. Πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ
Ακούµε για συγχωνεύσεις ή εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών όµως µέχρι σήµερα δεν είδαµε κάτι τέτοιο. Γιατί νοµίζετε; 

Τα τελευταία χρόνια αναµενόταν ότι πολλές εταιρείες θα εξαναγκάζονταν να εξαγοραστούν ή να συγχωνευθούν µε άλλες. Αυτό δεν έχει γίνει, ίσως, επειδή δεν έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι τρόποι. Με την εξέλιξη και την ανάπτυξη, όµως, των απαιτήσεων σε ό,τι αφορά συµµόρφωση µε νοµοθεσίες και κανονισµούς, το κόστος σε µια εταιρεία έχει αυξηθεί σηµαντικά. Με την επερχόµενη εφαρµογή του IFRS 17, η οποία θα προσθέσει κι άλλα έξοδα σε µια εταιρεία και θα αλλάξει και τον τρόπο, που παρουσιάζονται τα αποτελέσµατά της, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει άλλος δρόµος από του να µειωθεί ο αριθµός των ασφαλιστικών εταιρειών. Κάποιοι υπολογίζουν ότι θα µείνουν οι µισές, άλλοι αναφέρονται σε διαφορετικούς αριθµούς. Δεν σας κρύβω ότι και εµείς µελετήσαµε διάφορες επιλογές, µεταξύ των οποίων και το ενδεχόµενο εξαγοράς εταιρειών. Ωστόσο οι όποιες προσπάθειες δεν ευδοκίµησαν, κυρίως επειδή η δική µας φιλοσοφία και προσέγγιση είναι να αξιολογούµε την πραγµατική αξία που δηµιουργείται την επόµενη ηµέρα, αλλά και γιατί η αγορά µας δεν έχει πρόθυµους πωλητές. Η αξία µιας ασφαλιστικής εταιρείας αξιολογείται πολύ πιο πάνω από την αντικειµενική της. Κι αυτό είναι ουσιαστικό πρόβληµα στο κλείσιµο µιας τέτοιας πράξης. Θεωρώ όµως ότι το τοπίο αλλάζει ξανά και δεν αποκλείω σε λίγο καιρό να δούµε τουλάχιστον µια εξαγορά. Σ’ ό,τι αφορά εµάς στην Trust, αποφασίσαµε ότι η οργανική ανάπτυξη είναι ο πιο σωστός δρόµος να ακολουθήσουµε και ο χρόνος απέδειξε την ορθότητα της επιλογής µας. Επαναλαµβάνω όµως, τα πράγµατα αλλάζουν και εµείς είµαστε έτοιµοι, µπροστά σε µια κατάλληλη ευκαιρία να αντιδράσουµε αναλόγως.
Επιτρέψτέ µου να ξεκαθαρίσω ότι δεν µας αφορά να προσδεθούµε στο άρµα µιας άλλης εταιρείας ή και τράπεζας και να την ακολουθούµε. Ως Trust, έχουµε αποδείξει ότι κάνουµε πρωταθλητισµό και είµαστε εδώ για να οδηγούµε την κούρσα και όχι να την ακολουθούµε. 

Είναι υπερβολικά µεγάλος ο αριθµός των περίπου τριάντα ασφαλιστικών εταιρειών που υπάρχουν σήµερα;
Θεωρώ ότι η αλήθεια κρύβεται στους αριθµούς. Όποια και αν είναι η υποκειµενική άποψη οποιουδήποτε, το γεγονός ότι αρκετά µεγάλη µερίδα ασφαλιστικών εταιρειών, µικρών σε µέγεθος κατά κύριο λόγο, καταγράφει ετησίως απώλειες, ή οριακά κέρδη, δείχνει ότι η πίτα έχει µικρύνει πολύ και αυτό εγκυµονεί κινδύνους. 
 

Στο επιχειρησιακό κοµµάτι, περηφανεύεστε ότι µέσα σε µία δεκαετία πετύχατε να εδραιωθείτε στην τρίτη θέση του γενικού κλάδου µόνο µέσω οργανικής ανάπτυξης. Πώς το καταφέρατε αυτό και παράλληλα µπορεί να συνδυαστεί και µε κερδοφόρα αποτελέσµατα; 
Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και µε προσήλωση σε µακροπρόθεσµους στόχους. Η Trust από το 2009 οπόταν ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο νησί εφάρµοσε ένα ολοκληρωµένο σύστηµα εταιρικής διακυβέρνησης. Το Σύστηµα αυτό, αφορούσε εσωτερικό έλεγχο, µελέτη των επιχειρησιακών κινδύνων, αναλογιστική µελέτη των υποχρεώσεων της εταιρείας και την τιµολόγηση των προϊόντων της έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι αποφάσεις λαµβάνονται µε πλήρη επίγνωση των κινδύνων, που πιθανόν να αντιµετωπίσει η εταιρεία. Ουσιαστική παράµετρος για εµάς είναι ότι ο πελάτης χρειάζεται και θέλει να συναλλάσσεται µε µια υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση. 
Παράλληλα, αντιµετωπίσαµε την περίοδο βαθιάς κρίσης, από το 2013 και εντεύθεν, ως πρόκληση και ως ευκαιρία να δοκιµάσουµε εαυτόν. Ανέκαθεν πιστεύαµε ότι το καράβι της Trust ήταν φτιαγµένο για µεγάλες φουρτούνες και επιβεβαιωθήκαµε. Ευελιξία, διορατικότητα και πειθαρχία σε µια καλά σχεδιασµένη στρατηγική ήταν µόνο µερικά από τα χαρακτηριστικά που µας επέτρεψαν να ανθήσουµε την ώρα που άλλων δοκιµάζονταν οι αντοχές τους. Δώσαµε αξία στα χρήµατα που από το υστέρηµά τους πια, µας εµπιστεύονταν οι πελάτες µας. Όταν δουλεύεις σωστά, µε σεβασµό στον πελάτη και µε υπεύθυνη διαχείριση η κερδοφορία ακολουθεί είτε οργανικά είτε άλλως πώς. Συνειδητά ακολουθήσαµε τον δρόµο της οργανικής ανάπτυξης εφόσον µέσα από προσπάθειες που κάναµε παλαιότερα για εξαγορές, διαπιστώσαµε ότι η φιλοσοφία των πιθανών πωλητών, δεν ταίριαζε τη δεδοµένη στιγµή µε τη δική µας και επ’ ουδενί δεν θα κάναµε εκπτώσεις. 

Σε µία περίοδο χαµηλών επιτοκίων και γενικότερα χαµηλών αποδόσεων διεθνώς, πώς διαχειρίζεστε τα επενδύσιµα περιουσιακά σας στοιχεία;  
Αυτό είναι ένα σηµαντικό θέµα το οποίο είµαι βέβαιος απασχολεί όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, αφού οι νοµοθεσίες που έχουν επιβληθεί αλλά και το περιβάλλον δράσης που έχει οριστεί περιορίζει σηµαντικά τους τοµείς στους οποίους µπορούµε να επενδύσουµε. 
Όταν τα επιτόκια µειώνονται συνεχώς, η επίτευξη ικανοποιητικού εισοδήµατος από επενδύσεις µειώνεται, και ως εκ τούτου αναζητούνται συνεχώς εναλλακτικές επενδύσεις, οι οποίες θα µπορούν να ενισχύσουν την κερδοφορία σε τέτοιο βαθµό ώστε να µπορούµε να διατηρούµε ανταγωνιστικά ασφάλιστρα. 
Η Trust έχει επενδύσει αρκετά κεφάλαια στην Κύπρο σε τοµείς όπου η απόδοση είναι σηµαντικά πιο ψηλά απ’ ό,τι τα επιτόκια και σε περιουσιακά στοιχεία που επιφέρουν εισόδηµα. Διατηρώντας τις ισορροπίες, που καθορίζονται από το επιχειρηµατικό µας πλάνο και risk management, θα συνεχίσουµε να επενδύουµε στην Κύπρο βοηθώντας την κυπριακή οικονοµία όσο καλύτερα µπορούµε.   
 

Ποιο θεωρείτε πως είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτηµα ως ασφαλιστική εταιρεία;
Το µότο που πρεσβεύουµε, δηλαδή να ηγούµαστε του κλάδου µέσα από την καινοτοµία και την εξαίρετη εξυπηρέτηση, είναι βίωµά µας. Φροντίζουµε να µετουσιώνεται καθηµερινά σε πράξη. Είµαστε συνεχώς στη διαδικασία ανάπτυξης καινοτόµων προϊόντων τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε ιδιώτη ή και επαγγελµατία, σήµερα για το αύριο. Την ίδια στιγµή, επενδύουµε τα µέγιστα στην άριστη εξυπηρέτηση, η οποία προϋποθέτει δίκαιη αντιµετώπιση των πελατών µας, µε σεβασµό στις ανάγκες και το χρόνο τους. Η γερή οικονοµική µάς βάση, µας επιτρέπει να είµαστε σταθερά και έµπρακτα δίπλα στους ασφαλιζοµένους µας. 
Ο πελάτης της Trust απολαµβάνει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήµατα. Για παράδειγµα στις ασφάλειες αυτοκινήτου (όπως σε όλα τα προϊόντα µας εξάλλου) προσφέρουµε απαράµιλλο «value for money». Πέραν τούτου όµως, ο πελάτης µας απολαµβάνει το προνόµιο της υπηρεσίας «Αν θα πιείς µην οδηγήσεις, αλλά αν πιείς θα σε πάρουµε εµείς στο σπίτι µε ασφάλεια». Κι αυτό ισχύει και σε περίπτωση ιατρικού απροόπτου. Στις ασφάλειες οικίας προσφέρουµε προϊόντα τρίτης γενιάς κατά παντός κινδύνου (all risk) τα οποία περιλαµβάνουν την Αστική Ευθύνη του ιδιοκτήτη αλλά καλύπτουν και την απώλεια πολύτιµων αντικειµένων εκτός οικίας ή και σε ταξίδι.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Ήταν και ο ασφαλιστικός τοµέας ένας από αυτούς που εξέπληξαν θετικά µετά το 2013, επειδή η µείωση των εργασιών ήταν µικρότερη του αναµενόµενου; 

Είναι αλήθεια ότι η κρίση δεν λύγισε την ασφαλιστική βιοµηχανία. Το ουσιαστικό κέρδος από την εξέλιξη αυτή όµως είναι ότι αποκαταστάθηκε η εµπιστοσύνη των πολιτών στην ασφαλιστική βιοµηχανία. Σε χαλεπούς καιρούς στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν στο πλευρό των ασφαλιζόµενων, παρέχοντας την απαραίτητη στήριξη αλλά και συνεισφέροντας στην οικονοµία του τόπου έµµεσα και άµεσα. 


Τι θεωρείτε πως πρέπει να αλλάξει ώστε ο Κύπριος να στραφεί περισσότερο προς τις ασφαλιστικές υπηρεσίες και προϊόντα; 
Αυτό που λείπει είναι ανεπτυγµένη ασφαλιστική συνείδηση. Αν και τα τελευταία χρόνια είδαµε µια θετική αλλαγή, υπάρχουν ακόµα περιθώρια βελτίωσης. Δεν θεωρεί όλος ο κόσµος απαραίτητη την ασφάλιση (πέραν βεβαίως των υποχρεωτικών ασφαλίσεων) αν και η κοινωνία µας, είναι όλο και πιο απαιτητική στους τοµείς που είναι ασφαλισµένη. Δηλαδή καθώς ωριµάζει µια κοινωνία, το κόστος αποκατάστασης µιας ζηµιάς, που µπορεί να έχει κάποιος, είτε είναι σε περιουσία ή στον ίδιο τον άνθρωπο καθίστανται πιο µεγάλα. Για παράδειγµα η αστική ευθύνη ενώ θεωρείτο στα παλιά χρόνια ένας κλάδος, που δεν είχε αυξηµένο ενδιαφέρον, σήµερα βλέπουµε ολοένα και περισσότερο κόσµο να απαιτεί να αποζηµιωθεί για παράδειγµα από καταστήµατα, τα οποία επισκέφθηκε και έπαθε ένα ατύχηµα, από διάφορες ευθύνες σε διάφορους χώρους. Το ίδιο ισχύει και για τις επαγγελµατικές ευθύνες. Ο κόσµος πλέον αξιώνει από τους επαγγελµατίες µια υψηλού επιπέδου υπηρεσία. Ο κάθε επαγγελµατίας, δηλαδή, χρειάζεται µια ασφάλιση, για να µπορεί να λειτουργεί χωρίς επιπλέον έγνοια. 

Μετά από τη φερεγγυότητα, τους νέους κανόνες για τα προσωπικά δεδοµένα και ούτω καθ’ εξής, ποια είναι η επόµενη µεγάλη πρόκληση, κανονιστική ή µη, που θα αντιµετωπίσει ο τοµέας; 
Η πιο σηµαντική επερχόµενη αλλαγή για τις Ασφαλιστικές εταιρείες είναι η εφαρµογή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS17. Η αλλαγή αυτή θα επιφέρει σηµαντικό κόστος στις εταιρείες. Επίσης θα τις αναγκάσει να αλλάξουν το τρόπο που τιµολογούν τα προϊόντα και γενικά το επιχειρηµατικό τους πλάνο. Θα εφαρµοστεί περισσότερη διαφάνεια στη λειτουργική κερδοφορία κάθε προϊόντος και θα είναι πλέον εµφανές κατά πόσο µια εταιρεία θα µπορεί να αντέξει στο χρόνο. Παράλληλα οι αλλαγές που σχεδιάζονται στην εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών γενικότερα, βασίσθηκαν στις εµπειρίες του παρελθόντος. Αποσκοπούν στο να δηµιουργήσουν τις προϋποθέσεις µέσα από τις οποίες οι ασφαλιστικές θα παραµείνουν εύρωστες οικονοµικά, ακόµη και σε δύσκολες για την οικονοµία εποχές, αλλά και για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, έτσι ώστε ο πελάτης να µπορεί να τις αξιολογεί και να παίρνει ενηµερωµένες αποφάσεις τόσο για το προϊόν που θα αγοράσει όσο και για το πού θα ασφαλιστεί.     

Τα συµβάντα µε την Olympic Insurance κι άλλες εταιρείες στο παρελθόν θεωρείτε πώς έπληξαν τη φήµη και το καλό όνοµα ολόκληρου του τοµέα;
Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιµετωπίζουν κι αυτές τους κινδύνους που απειλούν όλες τις επιχειρήσεις. Σίγουρα όταν κλείνει µια ασφαλιστική, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι µηχανισµοί που προστατεύουν τον τρίτο στις ασφαλίσεις µηχανοκίνητων, αφήνει αρκετούς ασφαλισµένους εκτεθειµένους, σ’ ότι αφορά στους ιδιοκτήτες της περιουσίας. Έχοντας αυτόν ακριβώς τον κοινωνικό αντίκτυπο κατά νου οι νοµοθεσίες έχουν σχεδιαστεί για να µειώνουν τις πιθανότητες να κλείσει µια ασφαλιστική εταιρεία. Δηλαδή όταν µια ασφαλιστική εταιρεία πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται είναι πολύ δύσκολο να κλείσει χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι είναι αδύνατο. 

Πόσο σηµαντικό είναι το προσωπικό και οι συνεργάτες για µια ασφαλιστική εταιρεία; 
Για κάθε εταιρεία, για κάθε επαγγελµατική οικογένεια, για κάθε οµάδα τα µέλη είναι εξέχουσας σηµασίας. Ο δρόµος προς την επιτυχία δεν είναι µοναχικός. Το κάθε µέλος του προσωπικού και του δικτύου συνεργατών έχει το δικό του βαρυσήµαντο ρόλο να διαδραµατίσει. Όλοι µαζί συνθέτουν το παζλ της εικόνας αλλά και της δράσης µιας εταιρείας. Ένα κοµµάτι να λείπει, διακυβεύεται ολόκληρο το οικοδόµηµα. Γι’ αυτό και εµείς στην Trust αντιµετωπίζουµε το κάθε άτοµο της οµάδας περιλαµβανοµένων και των ασφαλιστικών διαµεσολαβητών ξεχωριστά σαν MVP. Σε ό,τι αφορά τη διευθυντική οµάδα, είναι άτοµα τα οποία επέλεξα προσωπικά για τις ικανότητες, τις δυνατότητες αλλά και το χαρακτήρα τους, ώστε το µέτωπο να είναι δυνατό και αρραγές όπως αρµόζει στο προφίλ και το κύρος της Trust.  Το πλέον σηµαντικό για µια οµάδα είναι να δηµιουργούν µεταξύ τους ένα δυνατό δεσµό αλληλοϋποστήριξης και σεβασµού. 

Ποιο είναι το µοντέλο διεύθυνσης της εταιρείας που εφαρµόζετε και σε ποια θέµατα δίδετε ιδιαίτερη έµφαση;   
Η διεύθυνση της εταιρείας στηρίζεται σε ένα ολιστικό σύστηµα Εταιρικής Διακυβέρνησης το οποίο απαιτούµε όλοι να µπορούν να αντιληφθούν και να εκτιµήσουν την σηµασία του. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ζητούµε από όλο τα στελέχη µας να εφαρµόσουν τις αξίες µας αλλά και επιχειρηµατικό πνεύµα κοιτάζοντας τα πράγµατα από τη σκοπιά του πελάτη, έτσι ώστε σε κάθε επαφή µας µαζί του να του δηµιουργήσουµε «Μια θετική εµπειρία». Αυτή είναι η προτεραιότητά µας και γι’ αυτό τον λόγο επενδύουµε σηµαντικά ποσά στην εκπαίδευση και συνεχή ανάπτυξη του προσωπικού µας. 
Δεν είναι τυχαίο ότι από τον τρίτο χρόνο της λειτουργίας µας στην κυπριακή αγορά αποκτήσαµε τη διάκριση Investors in People και το 2017 αναγνωριστήκαµε ως πρώτη Εταιρεία «Platinum», διάκριση από το London International Office το οποίο αξιολογεί πέραν των 14.000 εταιρειών και στη συνέχεια βραβευθήκαµε ως η πρώτη ανάµεσα στις 10 πρώτες Παγκόσµια Εταιρείες, κατακτώντας το βραβείο «Platinum Employer of the Year» από το Investors in People του London International Office.  Κι αυτό σε καµία περίπτωση δεν ήταν τυχαίο. Είναι κάτι το οποίο προήλθε από το προαναφερόµενο µοντέλο διεύθυνσης, που και προηγουµένως, µεσούσης της οικονοµικής κρίσης στο νησί, το 2013, έδωσε στην Trust τα απαραίτητα εφόδια ώστε ν’ αναγνωριστεί ως η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία γενικού κλάδου από το περιοδικό World Finance του Λονδίνου.

Ποιο είναι το όραµά σας για την Trust;
Όπως ανέφερα και στην αρχή, η Trust ενισχύει τα κεφάλαιά της, παρόλο ότι δεν είναι απαραίτητο προκειµένου να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια της που δεν είναι αλλά από το να διατηρήσει και να ενδυναµώσει ακόµη περισσότερο την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο, προσφέροντας στους ιδιώτες αλλά και επιχειρηµατικούς της πελάτες καινοτόµα προϊόντα που να ξεπερνούν τις προσδοκίες τους και θετική εµπειρία σ’ ό,τι αφορά στην εξυπηρέτησή τους, on-line µε ανθρώπινη επαφή. Ταυτόχρονα, επιδιώκουµε να επεκταθούµε γεωγραφικά σε χώρες της Ευρώπης για να ενισχύσουµε τη διασπορά και να επενδύσουµε στην ανταγωνιστικότητά µας.   

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ
Πιστεύετε πως ο ασφαλιστικός τοµέας θα παραµείνει µε την παραδοσιακή του µορφή (δηλαδή πωλητής-πελάτης) ή θα βιώσουµε σηµαντικές αλλαγές; Ποιος θα είναι ο ρόλος της τεχνολογίας τελικά; 

Σ’ έναν κόσµο που συνεχώς αλλάζει, είναι αδύνατο οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε να µείνει στατικό. Εκ των πραγµάτων και ο ασφαλιστικός τοµέας θα αλλάξει. Κατ’ ακρίβεια έχει ήδη αλλάξει και συνεχίζει να εξελίσσεται. Η ηλεκτρονική τεχνολογία και δη το διαδίκτυο είναι αναπόσπαστο µέρος της ζωής µας και αξιοποιώντας το εξυπηρετούµε µεγάλη µερίδα των αναγκών µας.
Οι εργασίες στον ασφαλιστικό τοµέα έχουν µηχανογραφηθεί στην πλειοψηφία τους, ενώ ο πελάτης πολλές φορές στρέφεται στο διαδίκτυο για την ασφάλισή του. Η Online εξυπηρέτηση είναι πια εκ των ων ουκ άνευ για µια ασφαλιστική εταιρεία. Ωστόσο, η ασφάλιση, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν ως κάτι απλό, είναι ένα περίπλοκο προϊόν για κάτι πολύ προσωπικό και έτσι, καλώς απαιτείται η ανθρώπινη επαφή, εξηγήσεις µε παραδείγµατα και κρίση. Ο ρόλος του πωλητή/ασφαλιστή δεν θα εκλείψει ούτε θα παραγκωνιστεί, αναµφισβήτητα όµως θα µετεξελιχθεί.

Στην Κύπρο ο ασφαλιζόµενος κάνει χρήση της τεχνολογίας ή ακόµα επιλέγει το κανάλι της διαπροσωπικής επαφής; 
Σαφώς και υπάρχει µια αισθητή άνοδος στη χρήση της τεχνολογίας σε σχέση µε τις ασφάλειες αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχει µειωθεί η διαπροσωπική επαφή. Αυτό καταδεικνύει ότι ο ασφαλιζόµενος µελετά διαδικτυακά, αλλά κλειδώνει τις συµφωνίες του διά ζώσης. Κανείς δεν µπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε ανθρώπινα ζητήµατα. Και η ασφάλιση είναι ανθρώπινη υπόθεση. 
Για να διατηρήσει αυτήν την «υπόσχεση» ο Ασφαλιστικός Διαµεσολαβητής οφείλει να αναβαθµίσει τον εαυτό του. Να εγκαταλείψει τις παλιές πρακτικές όπου η παράδοση συµβολαίου και είσπραξη του Ασφαλίστρου αποτελούσαν ένα σηµαντικό µέρος της δουλειάς του. Οφείλει να επιµορφωθεί, να µπορεί να εντοπίζει, να αναλύσει, να εξηγεί και να προσφέρει ολόπλευρη προστασία και κάλυψη στον πελάτη του. Όπως εκσυγχρονίζεται η κοινωνία µας και ο πελάτης µας έτσι πρέπει να προσαρµόζονται και οι ασφαλιστικές καλύψεις. Η Trust ενισχύει τις προσπάθειες των καταξιωµένων Ασφαλιστικών Διαµεσολαβητών και ήδη τα αποτελέσµατα αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη επαφή είναι απαραίτητη στην Ασφάλιση.

Aπό το Forbes Νοεμβρίου  

  Συνέντευξη στον Γιώργο Πυρίσιη, Φωτογράφηση Δημήτρης Βαττής   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...