To Top
06:11 Τετάρτη
1 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Χωρίς ρουσφέτι η δουλειά μας δεν γίνεται;
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Χωρίς ρουσφέτι η δουλειά μας δεν γίνεται;
  10 Οκτωβρίου 2019, 9:56 πμ  
Είσαι και θέλεις να παραμείνεις υπεύθυνος και νομοταγής πολίτης. Με αυτή, λοιπόν, τη λογική απευθύνεσαι στο Τμήμα Κτηματολογίου για να εξασφαλίσεις τίτλο ιδιοκτησίας της κατοικίας σου. Συμπληρώνεις, λοιπόν, τις απαιτούμενες αιτήσεις, υποβάλλεις τα σχετικά έγγραφα, πιστοποιητικά και σχέδια, πληρώνεις πρόσθετα τέλη ύψους €270 για δήθεν επίσπευση της εξέτασης της αίτησής σου και πλέον, περιμένεις. Δεν έχεις, άλλωστε, άλλη επιλογή. Περνά ένας χρόνος, δυο χρόνια, τρία χρόνια, τέσσερα χρόνια, πέντε χρόνια, έξι χρόνια και συνεχίζουμε... Χρειάζεται, μόνο, υπομονή και να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Χιλιάδες αιτήσεις που αφορούν συνοριακές διαφορές, οριοθετήσεις, παροχή διόδων, αναπτύξεις γης, έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας κ.α. αραχνιάζουν για χρόνια στα συρτάρια του Κτηματολογίου. Λόγω των συσσωρευμένων εργασιών παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση και στην εξέταση των αιτήσεων του κλάδου κρατικής γης, με αποτέλεσμα την απώλεια δημόσιου χρήματος. Ο έλεγχος του Γενικού Ελεγκτή αποκάλυψε περιπτώσεις όπου εκκρεμούσαν αιτήσεις πολιτών πέραν των 20 ετών! Ο κόσμος ταλαιπωρείται καθημερινά, διότι ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα του κράτους, το Τμήμα Κτηματολογίου, υπολειτουργεί. Όσοι διευθυντές κι αν άλλαξαν και πολιτικοί προϊστάμενοι, παραμένει η ίδια αποκαρδιωτική κατάσταση. Η αθάνατη γραφειοκρατία εκεί στο Κτηματολόγιο επικράτησε κατά κράτος ακόμη και της τεχνολογίας. 
 
Υποτίθεται ότι σε μιαν ευνομούμενη και κανονική χώρα ο ρόλος των δημόσιων υπηρεσιών είναι να υπηρετούν τους πολίτες. Αυτό δεν ισχύει για το Κτηματολόγιο όπως και για την Πολεοδομία καθώς και για άλλες κρατικές υπηρεσίες και Τμήματα. Το μαρτύριο της ατέλειωτης ταλαιπωρίας συνεχίζεται. Η μόνη ουσιαστική μεταρρύθμιση που βοήθησε έμπρακτα τους πολίτες ήταν η δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολίτη, που δεν είναι, βεβαίως, δική μας επινόηση και πατέντα. Εμείς, όμως, εδώ στην Κύπρο καταφέραμε ακόμη και αυτό τον πολύ πετυχημένο θεσμό στο εξωτερικό να τον βραχυκυκλώσουμε. Φτάσαμε στο σημείο, οι Επαρχιακές Διοικήσεις να σε εξυπηρετούν πολύ πιο γρήγορα από τα ΚΕΠ, τα οποία, παρεμπιπτόντως, λειτούργησαν με σκοπό να μειώσουν τον φόρτο εργασίας από τις Επαρχιακές Διοικήσεις!  
 
Τον Ιούνιο του 2017 οι βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών έθεσαν κάτω από το μικροσκόπιο τους -εισηγούμαι να το κάνουν πιο συχνά- τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των πολιτών από διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Στην εν λόγω συνεδρία, όπως και σε άλλες που ακολούθησαν, επιβεβαιώθηκε περίτρανα το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος πρόνοιας, που μετατράπηκε σε κράτος της ταλαιπωρίας, εξωθεί τους πολίτες να ζητούν ρουσφέτι προκειμένου να προωθηθούν και να εγκριθούν τα διάφορα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία αραχνιάζουν για μήνες και χρόνια στα συρτάρια δημοσίων υπαλλήλων. 
 
Βουλευτές της Επιτροπής Θεσμών στην παρουσία του υφυπουργού παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα και γενικών διευθυντών Υπουργείων κατήγγειλαν, ότι το ρουσφέτι και οι πελατειακές σχέσεις στη χώρα μας «ζουν και βασιλεύουν», διότι το ίδιο το κράτος εξωθεί τους πολίτες να μετέρχονται τέτοιου είδους πρακτικές και μεθόδους, καταφεύγοντας σε κόμματα, βουλευτές, υπουργούς και γενικά στους έχοντες και κατέχοντες εξουσία προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημά τους που ξεχάστηκε σε συρτάρια του Κτηματολογίου, της Πολεοδομίας ή άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών. 
 
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου κατήγγειλε ότι εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, οι βουλευτές μετατράπηκαν σε γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών και ρουσφετιού. Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου, η μεγάλη ταλαιπωρία που υπόκεινται οι πολίτες από νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι είναι υποστελεχωμένες, αλλά και στον τρόπο που εργάζονται.
 
Δυστυχώς, πολίτες αναγκάζονται να ζητούν ρουσφέτι για τα πιο απλά και αυτονόητα, διότι απηύδησαν να τηλεφωνούν και να μην βρίσκουν ανταπόκριση ή δεν αντέχουν άλλο οικονομικά να περιμένουν πότε θα δεηθούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 
 
Αυτά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας, κύριε Πρόεδρε και κύριοι Υπουργοί, στην προωθούμενη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Δεν αρκεί να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης και η βαθμολογία των δημοσίων υπαλλήλων στις προαγωγές. Πρώτιστο μέλημά σας πρέπει να είναι η ταχύτερη και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των πολιτών. 

hadjistylianoum@phileleftheros.com
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...