To Top
17:21 Σάββατο
19 Οκτωβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
ΥΠΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση, αραβική γλώσσα, εκδήλωση κατεχομένων
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • ΥΠΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση, αραβική γλώσσα, εκδήλωση κατεχομένων
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αυγούστου 2019, 8:11 πμ

Στην ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Λουκά και του Αναρρωτηρίου του Ερυθρού Σταυρού προχωρεί το ΥΠΠΑΝ. 

Aκολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε σήμερα σχολεία της Λεμεσού με στόχο την ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες που γίνονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αρχικά, ο κ. Χαμπιαούρης επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά, στο οποίο είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων κ. Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους και τον Γραμματέα κ. Ηλία Σώζο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, εκ μέρους του Υπουργείου, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Μάριος Στυλιανίδης και η Επιθεωρήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κα Λεοντία Παυλίδου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η στελέχωση και η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου, καθώς και οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτηρίου, το οποίο θα στεγάζει τόσο το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά όσο και το Αναρρωτήριο του Ερυθρού Σταυρού. Η προκήρυξη διαγωνισμού για ανάθεση σε μελετητές του έργου θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβρη και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2022. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα €5 εκατ.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαμπιαούρης επισκέφθηκε σχολεία του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Λινόπετρας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Αγίου Αθανασίου κ. Σταύρο Ιωαννίδη για όλες τις  εργασίες που πραγματοποιούνται με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Προσφορά μαθημάτων για εκμάθηση της αραβικής γλώσσας στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης από τη σχολική χρονιά 2019-2020
 
Την προσφορά μαθημάτων για εκμάθηση της αραβικής γλώσσας από τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης αποφάσισε σε χθεσινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Η Πρόταση υποβλήθηκε, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν o Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης και οι πρέσβεις/εκπρόσωποι ένδεκα αραβικών κρατών στην Κύπρο, κατά την οποία διαπιστώθηκε η ανάγκη προσφοράς μαθημάτων αραβικής γλώσσας, λόγω της εγκατάστασης στην Κυπριακή Δημοκρατία μεγάλου αριθμού αραβόφωνων μαθητών και ενηλίκων με μεταναστευτική βιογραφία.
 
Σύμφωνα με τη ληφθείσα Απόφαση η αραβική γλώσσα θα προσφέρεται στα Κ.Ι.Ε. από τη σχολική χρονιά 2019-2020.
 
Για το θέμα, θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, στις 11.00 π.μ., στο κτήριο της Βουλής.

Διοργάνωση εκδήλωσης για την προώθηση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων
 
Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Λεμεσού, ευρεία σύσκεψη με στόχο τη διοργάνωση εκδήλωσης για προώθηση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των κατεχόμενων Δήμων και Κοινοτήτων.
 
Στη σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης, μαζί με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων, της Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων και λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).
 
Κατά τη διάρκειά της, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης τον Νοέμβριο του 2019, στον Δημοτικό Κήπο Λεμεσού, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 9 κατεχόμενοι Δήμοι και οι 136 κατεχόμενες κοινότητες. Στην εκδήλωση θα λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες με στόχο την προβολή και προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού του κάθε Δήμου και Κοινότητας.
 
Την εκδήλωση, η οποία εμπίπτει στο πλαίσιο της προώθησης του υπό έμφαση στόχου του ΥΠΠΑΝ «Γνωρίζω, δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι», θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν κατά τις πρωινές ώρες μαθητές και μαθήτριες, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
 

Πηγή; philenews

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...